top of page

ADVENTSSTJERNE

Jul er tiden for tradisjoner og kos. Dette gjelder også for måten vi pynter hjemmet vårt på. Dekorasjon går gjerne i arv og er den samme hvert år. 

Når 1. søndag i advent kommer så tennes et av fire lys, den 7-armede lysestaken og ikke minst adventsstjernen kommer fram i manges vinduer. En klassiker som har endret seg sammen med trendene. Fra den veldig vanlige perforerte adventsstjernen i metall til den nå kanskje mer vanlige i papp og papir og med LED-lys. 

Den siste tiden har vi gått mer og mer tilbake til naturlige materialer som blant annet treverk. Og stilen har blitt enklere og moderne. Noe jeg personlig er veldig for. Derfor skal jeg nå vise deg hvordan du enkelt kan lage din nye adventsstjerne og kanskje også starte din egen lille juletradisjon framover.

Husk at du kan lage hvilken som helst størrelse du selv vil ha og som passer best for ditt vindu. Da er det bare å dele opp målene som er oppgitt i kappelisten. Det går jo også an å bruke denne samme oppskriften for å lage en stjerne du kan ha på treet eller andre steder. Kun din fantasi setter grenser.

Lykke til! 

Materialer

Panelbord 19x48mm

Skruer: 3,0x40mm

Trelim

Osmo dekorvoks

Lampettledning

Lyspære

Verktøy

Kapp-/og gjærsag
Bor-/skrudrill
Limklemme

Limklemme

kappeliste

Bor-/skrudrill

Kapp-/og gjærsag

Steg 1

Finn ønsket materiale til adventsstjernen

Steg 2

Kapp opp alle lengdene. Vær så nøye du kan med vinkler og mål.

Steg 3

5 av hver lengde til 1 adventsstjerne

Steg 4

Test alle delene sammen for å se om du muligens må gjøre noen justeringer. Husk at den brede siden skal opp.

bottom of page