top of page

MODULHYLLE

Materialer

12mm kryssfinerplate poppel

6mm kryssfiner poppel til bakplate

Osmo dekorvoks transparent matt

Trelim

Skruer 3,0x35 mm med senkhode

kappeliste

Du finner alt du trenger på Byggmakker. SE HER

Verktøy

Bor-/skrudrill

Sirkelsag

Skrutvinge

Pensel

Steg 1

Kapp opp alle platene. Dybden på hyllen skal være 20cm. Dette fikk jeg god hjelp av de på trelasten på Byggmakker Skattum Brobekk til å kappe opp på platesagen.

Resten av målene finner du i kappelisten du kan laste ned over her.

Steg 2

Lag en mal/holder for å gjøre monteringen av boksen og vinklene lettere. Dette gjør du ved å ta to biter av treverk. Kan være lekter eller noe platerester. Monter de paralelt på en plate med akkurat plass til hylleplaten imellom. Finn 90grader fra dette og gjenta sånn at du nå kan skyve inn 2 sider av hyllen mot hverandre. De står nå så og si av seg selv, og skal være i perfekt vinkel. 

Da er det bare å skru og feste de sammen.

Steg 3

Kapp opp og monter på bakplaten, som er en 6mm finerplate. Sjekk først at alle vinkler er rette inne i boksen/hyllen før du skrur den helt fast.

Steg 4

Ta en liten "tørr-test" på et plant gulv for å sjekke at alt stemmer overens. Da er det letter å se hvordan ting skal henge sammen også før man begynner. Det kan stoppe evt feil. 

Steg 5

Mål opp og monter på resten av bakplatene. Husk at her skal platene skjøtes midt på en hylledel (hvis du ikke kapp ett helt stykke), så da må du beregne sånn at bakplaten treffer riktig midt på. 

Steg 6

Sparkle alle hull og sprekker, hvor man så da etter litt tørketid, pusser over hele hyllen. Både for å fjerne sparkel, men også for å jevne ut evt spisse kanter. Flisete kanter tas selvfølgelig også bort.

Steg 7

Behandle hylle med dekorvoks for å beskytte treverket. Jeg har valgt en transparent matt farge fra Osmo. Men man kan også velge å legge til farge, eller lysne treverket om man ønsker det. Hvis man vil, så kan man selvfølgelig også male hyllen i en ønsket farge.

Steg 8

Etter hyllen har fått tørket et døgn, så kan den vatres opp og henges på veggen.

Så er det bare å putte inn det man ønsker av pynt, bøker og lignende.

Lykke til med prosjektet!

Del gjerne prosjektet på Instagram med hashtag #snekkerniklas, så får jeg sett resultatet.

Takk til Byggmakker for hjelp og materialer

bottom of page