top of page

SKAPERFESTIVAL


(Ikke sponset - bilde er lånt fra Norway Makers)


Som en utdannet tømrer med fagbrev, så er jeg veldig for mer satsing på yrkesfag i den videregående skolen. Personlig så ser jeg på det å ha en utdannelse hvor man lærer å bruke hendene sine for å løse praktiske ting veldig viktig. Selvfølgelig viktig hvis man skal fortsette som f. eks tømrer, rørlegger, elektriker etc, men jeg ser på utdannelsen og som et viktig grunnlag for en innovativ framtid hvor dette blir mer og mer nødvendig. Selv så jeg ikke en framtid som håndverker da jeg skulle begynne på videregående. Mange, inkludert meg selv, trodde ikke at jeg hadde det i meg heller. Men etter noen etterlengtede friår og litt tilfeldigheter, så ble det starten på min kreative vei videre. Og jeg kan ærlig si at jeg ikke angrer på det et sekund.


Det er derfor jeg vil dra fram organisasjonen Norway Makers som har en visjon om å få fram mer skaperglede og innovasjon i Norge. De vil også bygge oppunder det de kaller for "the maker movement", som har et vesentlig større miljø og innflytelse utenfor Norge. Det er såkalte "makers" som har inspirert meg til å begynne med prosjektet Snekker Niklas og som fortsetter å inspirere til å utvikle ideer og bruke kreativiteten.


Noe av det arbeidet Norway Makers gjør er å holde foredrag i skoler og bedrifter rundt emnet, men de hjelper også til med å arrangere festivaler rundt om i Norge, hvor skapere innenfor et bredt felt, kan vise fram sitt arbeid. Et av disse festivalene er blant annet Oslo Skaperfestival som vil bli holdt på Det Deichmanske bibliotek 7. og 8. september. Her kan oppfinnere, kunstnere, hackere, håndabeidere og DIY-ere i alle kategorier vise fram hva de har laget og ikke minst lære nye teknikker fra andre kreative likesinnede. Har man kanskje ikke funnet ut hva sin "greie" er ennå, så tror jeg et arrangement som dette kan være med å kanskje skape en gnist. Dette er noe hvor folk i alle aldre og bakgrunn kan finne noe de synes er spennende. Det er jeg veldig sikker på. Foreldre oppfordrer jeg veldig til å ta med sine barn, da det også selvfølgelig vil være et området som heter Barnas Skaperfestival.


Festivalen er gratis varer fra 10:00 til 17:00 begge dagene og du kan finne progam og mye mer informasjon på nettsiden til Norway Makers, men også på Facebook-arrangementet.


Bare å trykke på linkene for å komme dit, så håper jeg vi sees.


HVA TENKER DU OM ET SLIKT ARRANGEMENT? -kommenter gjerne under her


- Niklas0 kommentarer

Comments


bottom of page